Vinterns aktiviter

Naturen står öppen med mäktig utsikt och med frisk luft till alla. Här finns aktiviteter för hela familjen!

Guidebyrån

Utforska fjället bortom pister och spår tillsammans med Guidebyrån.

Barnens Tänndalen

I Tänndalen gör vi vårt allra bästa för att barnen ska trivas.

Femkamp

Utmana vänner och familj i vår nya femkamp. Alla tävlingar sker med skidor/bräda på fötter ...

Snöskoter & ledstatus

610 kilometer skoterleder, varav en stor del går över högfjället i ett av Sveriges vackras ...

Parken

Den stora parken är placerad i den västra delen av skidområdet, Hamra och ligger i direkt anslutning till 6-stolsliften Hamra Komfort.

 

Här kan hela familjen ha kul tillsammans. Här finns hopp, rails och boxar som passar stora som små, nybörjare och rutinerade jibbers. 

 

PS. Parken i Hamra har under de senaste åren utvecklats till en tävlingsarena för "Sveriges mest avslappnade extremsportsevent" - Spot Battle.

Björkparken

Björkparken är placerad i Svansjön/Freeride Paradise och passar dig som tycker om att vara kreativ. Här hittar du ett antal feta rails, skogsbanor och features som är byggda av snö och Fjällbjörk från Tänndalen.

Freeride Paradise

I Freeride Paradise är det bara din egen fantasi som sätter gränser! Här ger vi dig möjligheten att själv bygga hopp och skapa de linjer du drömt om. Detta är ett avspärrat område för offpist, vilket gör att hinder och lössnö kan förekomma i pisten.

 

En lift, skogsrännor, pudersnö och björkpark. Kan det bli bättre? Välkommen att "leka" skidåkning.

 

Obs! Nedfarterna prepareras av pistmaskin när lössnön blivit uppåkt och när underlaget blivit allt för stökigt.

Snowkite

Lär dig segla mellan fjälltoppar & sjöar. Magpirr & de roligaste du gjort på länge! Alla k ...

Sommarens aktiviteter

Vandra, cykla och paddla högt ovan trädgränsen med oändliga vidder i alla väderstreck!

Aktiviteter i närområdet

Röros

Upplev vårt grannland Norge och för Tänndalen den närmaste staden, Röros. Här finns massor av historia att insupa. Allt ifrån Rörosmuséet med Smelthytta till Olavsgruva och Röros Kirke.

 

Under vintersäsongen bjuder Röros in till två stora event. Julmarknaden som inträffar kring juletid och Röros marknad i februari. Hit reser forbönder med häst och släde från både Norge och Sverige, precis som i gamla tider.

Myskoxcentrum

I Tännäs hittar du ett unikt myskoxhäng där myskoxarna vistas i sin naturliga miljö och där de har gott om plats och mycket av sin naturliga föda. Från en hög ramp i visningshängnet har du möjlighet att studera djuren och tillsammans med en av de duktiga guiderna är det snart lätt att bli expert.

Härjedalens Fjällmuseum

Väl värt ett besök är Fjällmuséet i Funäsdalen där du kan följa samernas, fjällböndernas och gruvarbetarnas liv genom 1000 år. Upplev Härjedalens kultur på ett sätt som passar hela familjen!

 

Här hittar du den lilla fäbodvallen eller barnens favorit den hemliga gången. När du klättrar genom småfolkets värld upp till säterstugan förflyttad du 100 år tillbaka i tiden. Här finns sjön där det alltid nappar, korna behöver möjlkas och elden hålls vid liv. Häng med du också!